Xylosolv

Xylosolv is een medisch hulpmiddel.
Het bevat het enzym Xylose Isomerase, dat overtollige fructose uit voedsel omzet in glucose.
Xylosolv wordt gebruikt voor ondersteunende behandeling van verhoogde vetwaarden in het bloed.

Waarom Xylosolv?

Een verhoogde consumptie van meer dan 50 gr fructose per dag kan klinisch verhoogde bloedlipiden veroorzaken. Een omzetting van deze overvloedige hoeveelheid fructose in licht verteerbare glucose kan zo de reductie van de bloedlipiden-waarden ondersteunen.

Een capsule XYLOSOLV kan in de dunne darm ongeveer 6,2 gram fructose enzymatisch in glucose omzetten.

Xylosolv zet fructose in de dunne darm om in glucose. Glucose wordt ook bij een fructose intolerantie gewoon verteerd. Ideaal dus!

Hoe moet XYLOSOLV worden gebruikt?

Afhankelijk van de totale fructose-inname moeten 3x daags 1-2 capsules met vloeistof voor de maaltijden met fructose worden ingenomen. De capsule-inhoud mag niet voor het inslikken worden gekauwd maar moet in zijn geheel worden ingeslikt. Als u problemen ondervindt met het inslikken van de capsules, kunt u deze ook openen en de inhoud ongekauwd met wat vloeistof innemen.

Afhankelijk van de totale fructose-inname per dag moeten 1-6 capsules volgens de doseringstabel worden ingenomen, om met betrekking tot de verhoogde lipidenwaarden de acceptabele hoeveelheid van 50 gram fructose per dag niet te overschrijden. Bij een totale fructose-inname van >86 gram per dag moet XYLOSOLV als ondersteunende behandeling voor verhoogde bloedlipiden-waarden alleen na overleg met uw arts worden gebruikt.

Download HIER de verpakking van Xylosolv en lees de gebruiks-aanwijzing en ingrediënten.

Xylosolv is niet geschikt voor personen met erfelijke fructose-intolerantie.

Diabetici moeten het fructose gehalte in voeding als glucose berekenen en Xylosolv alleen onder begeleiding gebruiken.
Raadpleeg uw arts of diëtist voor het gebruik van Xylosolv als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Buiten bereik van kinderen houden.

Koel en droog bewaren.

xylosolv, fructosin, fructase, fructose intolerantie, fructose intolerance